Ο Αλέξανδρος είναι παθιασμένος ταξιδευτής και λάτρης της φωτογραφίας. Το να εξερευνά τον κόσμο και να ανακαλύπτει τόπους μακρινούς, του δίνει έμπνευση για να συνθέτει εικόνες γεμάτες ζωή.

Πέρα από τη δημιουργικότητα που πηγάζει από την επαγγελματική του ενασχόληση με τη διαφήμιση, η φωτογραφία αποτελεί ένα ανεξάρτητο μέσο έκφρασης της δημιουργικότητάς του. 

Τα τοπία, οι άνθρωποι, οι πολιτισμοί αποτυπώνονται με ευαισθησία σε εικόνες που έχουν να διηγηθούν ιστορίες, με συνταξιδιώτη… τη φαντασία του θεατή.  

Δύο φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί από το National Geographic, ενώ η φωτογραφία του με τίτλο “Burmese day” διακρίθηκε και ως φωτογραφία της ημέρας. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλές ακόμα online και έντυπες εκδόσεις και έχει πραγματοποιήσει δύο προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας.

 

“Τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, τα ταξίδια έχουν γίνει… το οξυγόνο μου. Ταξίδια που θα τα χαρακτήριζα περισσότερο εμπειρίας και λιγότερο αναψυχής, κατά κανόνα εκτός Ευρώπης, αναζητώντας πολιτισμούς μη εκσυγχρονισμένους, παραδοσιακές φυλές και τόπους διαφορετικούς, όσο το δυνατόν ανεπηρέαστους από τα δυτικά κοινωνικά πρότυπα. Προορισμός των ταξιδιών και ήρωας των εικόνων μου, είναι ο Άνθρωπος. Η φωτογραφία ξεκίνησε σαν μια κοινή αναμνηστική συνήθεια που έχουμε όλοι όταν ταξιδεύουμε. Όμως σταδιακά η φωτογραφία έγινε ένα μέσο έκφρασής μου, μια αποτύπωση της προσωπικής μου ματιάς και των συναισθημάτων που νιώθω όταν βρίσκομαι εκεί, μια ιστορία ειπωμένη μέσα απ’ το πάγωμα της στιγμής. Αυτό που προσπαθώ να αποτυπώνω είναι την ομορφιά του κόσμου αυτού, την ελπίδα, την ψυχή, ακόμα κι εκεί που κάποιοι μπορεί να διακρίνουν μόνο ασχήμια και δυστυχία.”

 

National Geographic Photo of the day

https://www.nationalgeographic.com/photography/photo-of-the-day

 

Personal Blog

tripinpictures.com/el

 

Fun Facts:

  • Έχει πάει στην Ouagadougou αλλά όχι στη Βαρκελώνη
  • Έχει φάει αρουραίο αλλά σιχαίνεται τις κατσαρίδες
  • Έχει πάει σε εμπόλεμες ζώνες αλλά κινδύνεψε από άγριο ελέφαντα

Newsletter

Sign up to our newsletter