Η Νάστα Κοντοπίδη αποφοίτησε από την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον Ιούλιο του 2015. Ξεκίνησε ως αθλήτρια από 6 ετών μέχρι τα 16. Ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας για 10 χρόνια και έλαβε σημαντικές διακρίσεις. Έχει λάβει βραβεία για τη δουλειά της ως χορεύτρια, συμπεριλαμβανομένης της 1ης θέσης στο 2014 New Choreographer Festival.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με αξιόλογες ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν μέλος της Nefelopetra Dance Theatre από το 2013 και της Chantry Dance Company 2015. Έχει συνεργαστεί με τον Pierre Tavernier (2013) και τον Αντώνη Φονιαδάκη στην παραγωγή του “Priority” (2015). Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε στη χορευτική παράσταση του Παύλου Κουρτίδη “Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές της  Εθνικής Λυρικής Όπερας. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια όπως στο Άμστερνταμ με τη μέθοδο Hofesh Schechter, στην Beer Sheva του Ισραήλ με την ομάδα Kamea Dance Company και τον τελευταίο χρόνο πριν μετακομίσει στο Λονδίνο, παρακολούθησε το Master μπαλέτου ” προοδευτική τεχνική” από τον Daniel Guy Pierre Lommel που χόρευε με τον Maurice Bejart 2018. Ακόμα είχε επιλεγεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Ταξίδι Χορού του KCDC στο Βερολίνο τον Δεκέμβριο του 2017 και έγινε δεκτή να συμμετάσχει στο BLUEPRINT Intensive του Peridance Capezio Center τον Αύγουστο του 2019.

από τον Ιούνιο του 2019 είναι μέλος με την ομάδα χορού Tavaziva.

Fun Facts:

  • Δεν είχα δουλέψει ποτέ ως πωλήτρια, όταν μετακόμισα στο Λονδίνο όμως χρειάστηκε να το κάνω για κάποιο διάστημα μέχρι να βρω αυτά τα οποία με είχαν οδηγήσει να ξενιτευτω, που να ήξερα ότι θα κάνω αίτηση στην disneyland των εμπορικών μαγαζιών ονόματι Harrods. Πολλές οντισιόν, σενιο ντύσιμο απαραιτήτως, παρουσίαση προϊόντων στα αγγλικά με αυτοπεποίθηση ένα άγχος μεγαλύτερο και από χορευτική οντισιόν γενικότερα. Με πήραν το πως τώρα δεν ξέρω ούτε του παππά δεν το είπα. Σε 2 μεροκάματα παραιτήθηκα χάχα. 

  • Θα μπορούσα να τρώω γλυκά για κυρίως γεύμα είτε είναι μεσημέρι είτε βράδυ είτε πρωί. Η μητέρα μου λέει ότι όταν έκανα ρυθμική έτρωγα μόνο γλυκά και έπινα γάλα, πολύ θέλω να πιστεύω ότι υπερβάλει ήμουν κόκαλο 14 κιλά Τετάρτη δημοτικού 34 κιλά πρώτη Λυκείου. Πλέον που καταλαβαίνω τι μου γίνεται θέλω να προστατέψω εμένα και το σώμα μου οπότε με βαριά καρδιά δίνω cheat day και τρώω μόνο το Σαββατοκύριακο.
     
  • Το τρίτο και τελευταίο fun fact δεν είναι και πολύ fun αλλά σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ζωή μου. 
    Η πάλη που έδωσα για να ξεπεράσω την εξάρθρωση επιγονατίδας το 2018, να καταφέρω να χορέψω ξανά νιώθοντας δυνατή και δίχως φόβο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μου ξανά συμβεί πήρε σχεδόν ένα χρόνο.
    Διαφορετικές εκτιμήσεις από γιατρούς, φυσιοθεραπείες και ενέσεις αλλά αυτό που κρατάω είναι μονάχα αυτό που έκαιγε μέσα μου αυτή η τρέλα να ξανακάνω χορό και πάλι. Ο κύριος λόγος που μου έδινε καθημερινά το κίνητρο να ξυπνάω με ελπίδα και να γυμνάζομαι υπομονετικά. 

Πλήρης Ταύτιση με αυτό το quote που λέει:

” I survived because the fire inside me burned brighter than the fire around me ” 

Newsletter

Sign up to our newsletter