TEDxAUEB

Explore our

workshops

The Sound of a Team "Το Μουσικό αποτύπωμα των ομάδων"

Περιγραφή

Μια εταιρεία αποτελείται από διαφορετικές ομάδες που φέρνουν η κάθε μια τα δικά της αποτελέσματα. Κάθε ομάδα απαρτίζεται από διαφορετικά μέλη που συνυπάρχουν και συνεργάζονται, αλλά παράλληλα διατηρούν την μοναδικότητα τους. Υπάρχουν παράγοντες που βοηθούν την εύρυθμη και ταυτόχρονα αρμονική συνύπαρξη των ομάδων, υπάρχουν όμως και παράγοντες που προσθέτουν τόσο μεγάλη αξία που οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα! Το σεμινάριο ‘’The Sound of a Team’’ έρχεται για να δώσει μια διαφορετική νότα στην αρμονία των ομάδων. Ποιος κατά τη γνώμη σου είναι ο Χ Factor που θα μεταμορφώσει την ομάδα και θα απογειώσει τα αποτελέσματα;

#WomenDo: Reframing the Frame

Περιγραφή

Πώς μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο γεννήθηκε; Πώς μπορεί να επιτύχει την αναπλαισίωσή της μέσω της εμψύχωσης από την κοινωνία, αλλά κυρίως μέσα από τον ίδιο της τον εαυτό; Σας περιμένουμε με χαρά στο διαδραστικό workshop της PeopleCert όπου θα παρακολουθήσουμε πώς διαφορετικές γυναίκες, σπάζοντας τα στερεότυπα, κατόρθωσαν να βγουν και να ακμάσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο έξω από το περιοριστικό πλαίσιο που η κοινωνία είχε προδιαγράψει για αυτές.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό: Βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς

Περιγραφή

Πώς επιλέγω που θα κάνω μεταπτυχιακό και πώς ετοιμάζω τον εαυτό μου από το δεύτερο κιόλας έτος για να με δεχτεί ένα καλό πανεπιστήμιο; Το Global Prep ιδρύθηκε από τρεις Έλληνες απόφοιτους τριών κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού (Stanford, Cornell, ETH Zurich) με στόχο να βοηθήσουν τους Έλληνες τελειόφοιτους να αποφασίσουν σωστά για το μεταπτυχιακό που τους ταιριάζει και εν συνεχεία να γίνουν κι αυτοί δεκτοί στο πρόγραμμα της επιλογής τους. Στο workshop που θα γίνει στα πλαίσια του TEDxAUEB 2022, ο συνιδρυτής του Global Prep, Δημήτρης Γκίκας, θα μας αναλύσει βήμα-βήμα: – “Πότε να ξεκινήσω να ψάχνω μεταπτυχιακό;” – “Πώς επιλέγω χώρα και πανεπιστήμιο;” – “Τα στάδια των αιτήσεων. Πότε να ξεκινήσω το καθένα;” – “Personal Statement, Βιογραφικό & Συστατικές” – “Υποτροφίες και Οικονομική Υποστήριξη” – “Τα tests GRE, GMAT, TOEFL, IELTS: Ποιο απ’ όλα χρειάζομαι;”

Πως ξεκινώ τη startup μου: Προκλήσεις, διακυβεύματα και προϋποθέσεις.

Περιγραφή

Στόχος του workshop είναι να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα δημιουργίας μιας startup: Τι σημαίνει να έχω τι δική μου startup; Από πού ξεκινώ; Ποιες οι προκλήσεις; Υπάρχει οδηγός επιχειρηματικότητας; Πως βοηθά η Εθνική Τράπεζα στα πρώτα βήματα;

Second Life Project

Περιγραφή

Εσείς ξέρετε πως να δώσετε ζωή πίσω σε ένα παλιό σας ρούχο; Αν όχι, τότε δεν ξέρετε τι είναι το upcycling. Πρόκειται για μία τεχνική zero waste κατά την οποία αξιοποιούμε ότι υλικά έχουμε στην διάθεση μας. Για παράδειγμα, όλοι έχουμε ένα τζιν παντελόνι που δεν φοράμε πια αλλά δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε. Και αν σου λέγαμε πως όχι μόνο δε θα το αποχωριστείς αλλά θα γίνει και το επόμενο μπρελόκ σου; Είτε είσαι έμπειρος , είτε θα πιάσεις για πρώτη φορά στη ζωή σου ψαλίδι σε διαβεβαιώνουμε πως θα καταφέρεις να δημιουργήσεις το δικό σου μπρελόκ από ανακυκλωμένα υφάσματα. Το μόνο που θα χρειαστούμε από σένα είναι να φέρεις ένα παλιό σου τζιν παντελόνι. Εύκολες , δημιουργικές & βιώσιμες λύσεις που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Στερεότυπα: Πώς επηρεάζουν την πορεία των γυναικών προς την ηγεσία;

Περιγραφή

Πιο συγκεκριμένα στο workshop θα ερευνήσουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις, που ακόμα και σήμερα δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά, αναζητώντας την “ρίζα” τους μέσα απο την ιστορία των ετών. Ακόμα θα γίνει αναφορά και στο ρόλο που έχουν σχετικά με την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών, στην ανάδειξή τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων, στην ανάληψη πρωτοβουλιών αλλά και στη διαχείριση ρίσκου.

Improv Theater: Χτίζοντας κώδικες επικοινωνίας

Περιγραφή

Βάλε στον ίδιο χώρο 2, 10, 30, 300 ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και ζήτα τους να συνδημιουργήσουν κάτι. Το αποτέλεσμα; Θα δυσκολευτούν…πολύ!, Όσες γνώσεις και ικανότητες κι αν έχεις, το αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο χωρίς έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας. Στο Improv Theater καλούμαστε να δημιουργήσουμε τα πάντα από το τίποτα, επί σκηνής, μπροστά σε εκατοντάδες θεατών, συχνά με ανθρώπους που γνωρίσαμε μόλις μισή ώρα πριν μέσα στα καμαρίνια. Σε αυτό το εργαστήρι θα πάρουμε μια ιδέα του πώς είναι να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας ώστε να πετύχουμε μια υγιή και αποτελεσματική συνεργασία με όσα και όποια άτομα ανήκουν στην ομάδα μας.

IamRemarkable

Περιγραφή

To #IamRemarkable είναι μια δράση & πρωτοβουλία της Google που αρχικά ξεκίνησε εσωτερικά στην εταιρία, έχει όμως ήδη απλωθεί κι εκτός Google σε άλλες εταιρίες και χώρους. Η KINITRO προσφέρει δωρεάν σε οργανισμούς, φορείς και εταιρείες προκειμένου να ενθαρρύνει τις γυναίκες αλλά κι άλλες ομάδες-μειονότητες να νιωθουν ενδυναμωμένες/οι στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο αλλά και να να μοιράζονται προς τα έξω τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα τους. Μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πως να γιορτάζουν τις επιτυχίες τους.

Νέες Τεχνολογίες και ΑΜΕΑ

Περιγραφή

Τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑΣ) είτε αυτές είναι αναπτυξιακές είτε στο φάσμα ή άλλες μπορούν να αλληλοεπιδρούν με υπολογιστές και ειδικές εφαρμογές, Μελέτες δείχνουν πώς η χρήση της τεχνολογίας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο βοηθά τα ΑμεΑ να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες, ενώ αυτές οι προσεγγίσεις λαμβάνουν υπόψη την εμπειρίας του το χρήστη, τη χρηστικότητα και την προσβασιμότητα και πώς χρησιμοποιούνται στοιχεία παιχνιδιού για τον εμπλουτισμό των μαθησιακών δυνατοτήτων. Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων και εφαρμογών για χρήστες ΑμεΑ είναι πολλά υποσχόμενη. H χρήση τεχνολογικών εξελίξεων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα και η επαυξημένη πραγματικότητα παρέχει αναμφίβολα ένα άνετο περιβάλλον που προωθεί τη συνεχή μάθηση. Τα άτομα με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΦ) τείνουν να απολαμβάνουν τον εαυτό τους και να ασχολούνται όταν αλληλοεπιδρούν με υπολογιστές, καθώς αυτές οι αλληλεπιδράσεις συμβαίνουν σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον.

KINITROnGO

Περιγραφή

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να δημιουργήσεις το επόμενο κοινωνικό project; Πάρε μέρος σε ένα creative thinking και problem solving βιωματικό εργαστήριο, βασισμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, και κέρδισε την ευκαιρία να συμμετέχεις στο επόμενο 25ωρο KINITROnGO Academy με σκοπό να πραγματοποιήσεις τις ιδέες τους!

Have you booked your ticket yet?